en_vivo_2012Dugoočekivani novi live album i dvd Iron Maiden "En Vivo" je u prodaji!

Iron Maiden su jedan od najboljih nastupa tokom ''Round The World In 66 Days'' (The Final Frontier) turneje imali 10. aprila 2011. godine na Estadio Nacional u Santiagu u Čileu pred oko 50 000 obožavalaca. Sa spektakularnom scenografijom, impresivnom pojavom Eddieja i u čvrstom zagrljaju latino strasti ovaj show je zabeležen na izdanju "EN VIVO".
''Za ''Final Frontier'' turneju je bilo jako važno da živo izdanje snimimo u Južnoj Americi - kaže basista Steve Harris - Kada dođemo u taj deo sveta uvek nas osvoji reakcija fanova i hteo sam da to zabeležimo. Odlučili smo se za koncert u Santiagu jer smo osećali da će biti jedan od najboljih na turneji. Zbog političkih razloga, dugo nam je trebalo da održimo prvi nastup u Čileu. Kada smo najzad dobili tu mogućnost, odjek je bio tako fenomenalan da smo morali ponovo da dolazimo. I svaki put je bilo bolje od prethodnog. Na koncertu je dominirao i novi ogroman Eddie. On je trebalo da se pojavi kasnije, na evropskom delu turneje, ali smo uspeli da ga prevezemo preko okeana u ogromnom kontejneru. I to pred kraj južnoameričke turneje, pa je bilo odlično što smo ga učinili besmrtnim na ovom DVD-u. A njega stvarno treba videti da bi poverovali da postoji!''

Koncert je sniman digitalno, pomoću 22 HD kamere, uz stereo i 5.1 audio zvuk. Jedna kamera je snimala masovne scene iz vazduha. Miks je radio njihov dugogodišnji saradnik, producent Kevin ''Caveman'' Shirley, a sve u službi što vernijeg beleženja neverovatne atmosfere. Detaljno su snimani krupni kadrovi, pa fanovi mogu da prate članove benda, a set lista se kreće od poslednjeg studijskog albuma, do klasičnih favorita iz bogatog kataloga benda. DVD donosi i bonus disk koji sadrži 88-minutni dokumentarac ''Behind The Beast''. On prikazuje visoko kvalitetan 'kućni snimak' sa turneje i atmosferu 'iza scene'. Film prikazuje dnevne zadatke njihove 'Killer Krew' ekipe, stručnost i iskustvo, način na koji rešavaju probleme i rad timova za zvuk, svetlo, produkciju i dizajn seta. Na DVD-u su i intervjui, anegdote benda i obožavalaca, kao i snimci stadionskih koncerata i vožnje u Boeingu 757. Bonus disk takođe sadrži proširenu verziju promo videa ''Satellite 15...The Final Frontier'', 'making of' videa, plus snimke sa otvaranja 'The Final Frontier' turneje.

Osim Blu-Ray, 2DVD je objavljen i kao Limited Edition dvostruki DVD u posebnoj metalnoj kutiji i dvostruki picture disc vinil. Iron Maiden su u okviru ''Final Frontier World Tour 2010-11'' tri puta obišli svet u svom 'Ed Force One' Boeingu 757 kojim je pilotirao pevač Bruce Dickinson. Odsvirali su 98 koncerata u 36 zemalja pred više od dva miliona obožavalaca.

TRACK LISTING

DVD DISC ONE “LIVE AT ESTADIO NACIONAL, SANTIAGO” (120 min)

1. Satellite 15
2. The Final Frontier
3. El Dorado
4. 2 Minutes To Midnight
5. The Talisman
6. Coming Home
7. Dance Of Death
8. The Trooper
9. The Wicker Man
10.Blood Brothers
11.When The Wild Wind Blows
12.The Evil That Men Do
13.Fear Of The Dark
14.Iron Maiden
15. The Number Of The Beast
16. Hallowed Be Thy Name
17. Running Free


BONUS DISC - DVD DISC TWO “BEHIND THE BEAST” (102 min)

1.Behind The Beast documentary
2.Satellite 15…The Final Frontier promo video (director’s cut)
3.The Making of Satellite 15…The Final Frontier promo
4.The Final Frontier World Tour Show Intro

Baneri