pet_Shop_Boys_-_Elysium_smallELYSIUM - jedanaesti studijski album britanskog elektro-pop dua Pet Shop Boys je u prodaji. Album je  najavljujen singlom ‘Winner’.

Jedanaesti studijski album "Elysium" Neil Tennant i Chris Lowe su snimili početkom godine u Los Anđelesu. Prvi put su snimali album u Americi, a koproducent je bio Andrew Dawson, vlasnik tri Grammya koje je osvojio za rad na albumu Kanye Westa.

“Bilo je vrlo inspirativno snimati u Los Anđelesu, ali i raditi sa producentom iz drugog muzičkog žanra. On je doneo novu dimenziju našoj muzici“ tvrde Pet Shop Boys i dodaju: "Postalo nam je jasno da pišemo pesme o tome kako je to biti pop zvezda u našim godinama, znači u pedesetim. A pop muzika je u teoriji, ili je bar do sada tako bilo, muzička forma za mlade ljude. Mislimo da je ipak glavna stvar da li ljudi misle da pesma zvuči sveže. Zanimljivo je kako pop muzika u jednom momentu prolazi kroz fazu kada kao da joj je prošao rok trajanja, a onda se posle izvesnog vremena oslobodi te etikete i ponovo zvuči sveže."

Nova pesma sa "Invisible" je već objavljena na webu-u, a za nju je film snimio američki reditelj Brian Bress.

"ELYSIUM" donosi dvanaest novih pesama toplog, ali ipak elektro zvuka. Orkestarske aranžmane su uradili Joachim Horsley, Andrew Dawson i Ben Leathers. Prateće vokale su otpevali kantautor James Fauntleroy i veterani Oren, Maxine i Julie Waters koji su u dugoj karijeri radili sa izvođačima u rasponu od  The Jackson Five do Adele.

ELYSIUM je u prodaji kao standardni CD i dvostruki CD uz bonus disk sa instrumentalnim miksom pesama sa albuma.

www.petshopboys.co.uk