eni_i_vava_2Zajedničko izdanje grupe E.N.I. i gitariste Vave, mističnog naziva ''Ouija'' (čitaj: vi dža, op.u.) je nastalo za samo par meseci. A isto tako je i sniman, brzo i efikasno. Disk sadrži pet novih Vavinih pesama i jedan instrumental.

 

eni_i_vava1Za singl ''Otključana vrata'' spot je režirao Kristijan Vučković. Pesma govori o oprečnim osećanjima ljubavi i mržnje koje su gotovo svi iskusili i uprkos tome ostali živi i otvoreni za nove ljubavne epizode. Lead vokal je Iva. ''Još jedno more'' je najavio zajedničku saradnju četiri pevačice i gitariste, a inspirisan je Nikolininim razmišljanjima o prošlosti. Lead vokal - Nikolina. ''Tokyo Boy'' je uverljivo otpevala Elena, a snimio je, aranžirao i producirao Davor Tolja, ponovo aktuelni vođa grupe Denis&Denis. Pesma nudi kombinaciju elektro-popa sa retro elementima tipičnim za osamdesete. CD ''Ouija'' sadrži i dve easy listening teme: ''S ulica Njujorka'' je još jedna pesma inspirisana Nikolinom i njenom čežnjom za uvek budnim velegradom. Lead vokal je Ivona. ''Samo pola mene'' je snimio, producirao, aranžirao i odsvirao Elvis Stanić u laid-back maniru The Eagles.

Ploču za prizivanje duhova zaključuje naslovna ''Ouija'', Vavin ambijentalni instrumental odsviran na lap-steel gitari koji se oslanja na njegovu trilogiju instrumentalnih albuma.

U bonusima su sakrivene dve demo verzije prethodnih saradnji E.N.I. i Vave! Besplatni download još jednog radnog snimka, neobjavljena verzija hita ''Ostavljam ti usne''.

LEGALNI DOWNLOAD:
http://www.dallasmusicshop.com/album/domaci/e-n-i-vava/ouija/8056/

Video ENI & Vava ''Otključana vrata'' (link):
http://www.youtube.com/watch?v=5owAhsXcKD0

 

Baneri