steve_harrisSteve Harris, osnivač Iron Maiden je sa saradnicima snimio debi solo album "British Lion". Na deset novih pesama Steve je radio proteklih pet godina, u pauzama između turneja i kreiranja albuma sa Iron Maiden.

Od režećeg rafala rifova sa početka ''This Is My God'' do teške, usamljene balade ''Lost Worlds'' koju je obojio raskošan vokal Richarda Taylora jasno je da je "British Lion" potpuno drugačija zverka od Iron Maiden. Kevin Shirley je bio za mix pultom (radio je sa Iron Maiden, Led Zeppelin, Journey i Rush) a za zvuk je zaslužan i gitarista David Hawkins.


O nazivu albuma Steve kaže: ''Oduvek sam bio ponosan što sam Britanac. Ne vidim razlog zašto ne bi trebalo da budem. To je veliki deo onoga što sam. Nije da mašem zastavom ili pokušavam da propovedam, ovo uopšte nije politička izjava. To je kao kada podržavaš fudbalski klub iz mesta iz koga dolaziš. Mislim da je to istovremeno vrlo slikovito ime i dobro ide uz zvuk.''


Sa Iron Maiden Steve Harris je postao jedan od najpoznatijih i najuspešnijih ambasadora britanske muzike. Tokom 35 godina rada benda snimili su petnaest albuma, prodali 85 miliona ploča i održali preko dve hiljade koncerata u 58 zemalja.


spisak pesama:


1. This Is My God

2. Lost Worlds
3. Karma Killer
4. Us Against The World
5. The Chosen Ones
6. A World Without Heaven
7. Judas
8. Eyes Of The Young
9. These Are The Hands
10. The Lesson

www.steveharrisbritishlion.com
www.ironmaiden.com