ultravox_najavaPosle rasprodatih ''Return To Eden'' povratničkih koncerata održanih tokom 2009. godine Ultravox su snimili album "Briliant" sa 12 novih pesama. Ploča je objavljena 28. maja, a na turneju kreću u septembru.

 


Posle 28 godina Ultravox se vraćaju na scenu u postavi koju čine Midge Ure, Billy Currie, Chris Cross i Warren Can. Dramatičan i strastven, ''Briliant'' nije samo podsetnik na kvalitet ovog ponovo rođenog benda, već je i potvrda njihove vitalnosti. Ultravox su nastali kasnih sedamdesetih u vreme novog talasa i elektro scene i stvorili su elektronski pop karakterističan po hitovima ''Hymn'', ''Dancing With Tears In My Eyes'', ''The Voice'', ''Reap The Wild Wind'', ''Love’s Great Adventure'', ''We Came To Dance'' i ''Vienna''.

Tokom karijere su snimili četiri albuma koji su se probili u prvih deset na top listama, a izbor najboljih pesama se protegao na trostruki platinasti "Greatest Hits". Poslednji koncert su odsvirali 1985. godine na Live Aidu. Ponovo su se okupili 2009. godine, odsvirali su rasprodatu ''Return To Eden'' turneju tokom koje su rešili da snime novi album. ''Brilliant'' su snimali u Kanadi, Los Anđelesu i Velikoj Britaniji, a šta nas na njemu očekuje objašnjava frontman Midge Ure: ''To je gorko-slatki komentar pop kulture. “You, the brilliant thing you are, outshine the brightest star, so distant and too far”. Govori o naličju slave i uspeha, o mladima koji ignorišu posledice te iste slave i koji će zbog istog tog razloga brzo izgoreti.''

Ultravox ''Briliant'': 

Live Again
Flow
Brilliant
The Change
Rise
Remembering
Hello
This One
Fall
Let It Lie
Satellite
Contact

Baneri