vcmg_ssssVCMG ili Vince Clarke (Erasure / Yazoo / Depeche Mode) i Martin L. Gore (Depeche Mode) su objavili dugoočekivani zajednički  album 'Ssss'.

Posle trideset godina rada na brojnim muzičkim projektima, Clarke i Gore su sada sarađivali prvi put posle 1981. godine, još od vremena kada su bili u grupi Depeche Mode. Ovog puta su kao VCMG objavili album sa deset pesama koje potvrđuju njihovu ljubavi prema elektronskoj muzici. VCMG je plod šestomesečnog rada i planiranja Vincea i Martina, uticajnih pionira elektronike koji su ponovo dali doprinos omiljenom žanru, kroz kolekciju novih, technom inspirisanih pesama.

Vince je objasnio kako su radili: ''Mnogo sam slušao minimal dance i zaintrigiralo me mnoštvo zvukova. Shvatio sam da mi je potreban saradnik i tako sam kontaktirao Martina.''

Gore kaže:''Iz vedra neba sam dobio email od Vincea: – Želim da napravim techno album. Da li si zainteresovan za saradnju? Bez pritiska i rokova. –  Rekao sam OK i to smo radili sledećih šest meseci.''

Pisanje i snimanje albuma odrađeno je na jedinstven način: svako u svom studiju iz kojih su komunicirali isključivo e-mailom.

Album između ostalog sadrži i 12'' EP1 ''Spock'' i EP2 ''Single Blip''.

''Ssss'' su napisali i producirali Vince Clarke i Martin Gore, miks je uradio Timothy ''Q'' Wiles, snimali su Sie Medway Smith i Vince Clarke, a masterizovao je Stefan Betke (aka Pole).

Ssss Tracklisting:

Lowly
Zaat
Spock
Windup Robot
Bendy Bass
Single Blip
Skip This Track

Baneri