laibach_iron_skyLaibach su napisali muziku za SF film "Iron Sky" koja će 9. aprila biti objavljena na albumu "We Come In Peace"
Pred kraj II Svetskog rata, akteri tajnog nacističkog svemirskog programa su uspeli da pobegnu na tamnu stranu Meseca. Tokom sedamdeset godina su u potpunoj tajnosti konstruisali gigantsko utvrđenje i sa jakom vojskom se pripremaju za invaziju na Zemlju!


SF film "Iron Sky" je uspešnu svetsku premijeru imao na Berlinskom festivalu 11. februara 2012. godine. Trejler za film je do premijere pogledalo preko šest miliona ljudi na YouTube-u. Autori filma su aktivno sarađivali sa publikom i fanovima na svim nivoima, od sadržaja do finansiranja i reklamiranja. Zainteresovani za "Iron Sky" mogli su da doprinesu na različite načine: tražeći da se prikaže u njihovom gradu koristeći sistem Crowd Controls  (http://www.ironsky.net/demand/) , sarađujući u kreiranju na platformi za stvaranje filmova Wreckamovie (http://www.wreckamovie.com/iron-sky/) i investirajući u film (10 % budžeta filma stiglo je od fanova). O doprinosu Laibacha fimu The Holywood Reporter piše, ''soundtrack Laibacha daje karakter mešajući u pastiš pop i simfonijske elemente''.


Režiser filma Timo Vuorensola je o svom izboru za muziku rekao: ''Sedeo sam sa saradnicima u sauni i Jarmo Puskala, jedan od nas, predložio je da napravimo film o nacistima na Mesecu. Složio sam se i moj prvi zahtev je bio da Laibach rade muziku. U tom trenutku to je bilo samo naše fantaziranje, nedostižna ideja. Ali mi je ostalo kao opšti stilski vodič, ne samo za muziku, već za ceo pristup filmu. Kada sam saznao da su Laibach zainteresovani za rad na filmu bio sam u ekstazi. Njihov originalan smisao za humor, simpatičan i pomaknut pristup su zaista zapalili iskru u omraženom žanru filmske muzike. Nadamo se da smo stvorili nešto kao što je Vangelis uradio za "Blade Runner", ne samo soundtrack, već potpuno novi svet koji odzvanja kroz muziku''.


Baneri