air_la_voyage''Le Voyage Dans La Lune'' (Put na mesec) je klasik nemog filma reditelja Žorža Melijesa. Ovaj 16-minutni film je snimljen 1902. godine i smatra se jednim od najznačajnijih u filmskoj istoriji.
Bitan je i zbog toga što je u filmsku umetnost uveo naučnu fantastiku i specijalne efekte. Baziran je na popularnim romanima: "Od Zemlje do Meseca" Žila Verna i "Prvi ljudi na Mjesecu" H. G. Velsa.

U Španiji je 1993. godine u jednom skladištu u Barseloni otkrivena oštećena, ručno bojena kopija filma za koju se mislilo da je zauvek izgubljena. Ta verzija je bila u očajnom stanju pa su 1999. godine Groupama Gan i Technicolor počele delikatan posao zaštite, spasavanja i digitalizacije filma. Posle višegodišnjeg rada, obnovljen film je bio spreman za javnost, a publika 21. veka je mogla ponovo da otkrije važno filmsko delo. U želji da klasičan nemi film dospe do nove publike, angažovan je francuski duet AIR da komponuje moderan soundtrack. Da bi stigli na filmski festival u  Kanu 2011. godine AIR su rekordno, radeći prekovremeno, uspeli da muzički obuku film. Nikola Goden i Žan Benoa Dankel su napisali muziku koja je dopunila nadrealističnu atmosferu filma.

AIR lunarna fascinacija datira od početka njihove karijere i albuma ''Moon Safari'' objavljenog 1998. godine. Sada su se vratili da istraže i ostala područja ovog muzičkog svemira. Podstaknuti radom na ovom kratkom filmu AIR su zaokružili album inspirisan njime. Proširili su originalne teme, dodali tekstove, a gostujuće pevačice su bile Orevur Simone i Viktorija Legrand (Beach House).  

- ''Le Voyage Dans La Lune'' je nesumnjivo više organski od naših prethodnih projekata. Želeli smo da zvuči ''handmade'', složen kao efekti u filmu. Sve je odsvirano uživo. Kao i Melijesov film, naš soundtrack neguje živu umetnost – objasnio je Nikola.

Album ''Le Voyage Dans La Lune'' je objavljen 7. februara 2012.

Tracklisting:

1. Astronomic Club
2. Seven Stars
3. Retour sur terre
4. Parade
5. Moon Fever
6. Sonic Armada
7. Who Am I Now?
8. Décollage
9. Cosmic Trip
10. Homme lune
11. Lava