Adele21Pevačica Adele je jedno od najvećih muzičkih iznenađenja poslednjih godina. A sve je počelo bezazleno.
„Sa četrnaest godina sam prvi put uzela mikrofon u ruke. I odmah mi je bilo jasno da želim da se bavim pevanjem. Većina ljudi ne voli kako im glas zvuči na snimku. Ja sam toliko bila oduševljena celom magijom oko pevanja da mi to kako zvučim uopšte nije bilo važno.“
Infekcija muzikom se nastavila tokom njene srednje škole. Pokušavala je da nađe mesto u društvu, a najbolji put za to bilo je pevanje. Prijatelj je pred sam kraj 2004. godine na My Space postavio njene snimke. Tokom 2006. godine diskografske kuće su počele da obraćaju pažnju na nju.
„Mrzela sam kad su za mene govorili da sam You Tube pevačica. Pa u to vreme sam imala jedva 10 000 internet prijatelja. Kada su me iz nezavisne diskografske kuće XL pozvali na razgovor bila sam veoma nervozna pa sam povela prijatelja sa sobom. Nisam verovala da će neko hteti da potpiše ugovor sa mnom“.
Debi album „19“ je na tržištu bio već početkom sledeće godine.
„Ta ploča govori o odrastanju, o ljubavi, o tome kako je kada imaš devetnaest godina. Pesma „Daydreamer“ je o momku u koga sam tada baš bila zaljubljena. On je biseksualac i to mi je pravilo ozbiljan problem. To je tužna ploča, pesme su o tome kad si prevaren i kada ne uspevaš da dobiješ ono što želiš.“
Za njene pesme je očigledno širom sveta bilo dovoljno srodnih duša. Ali pun uspeh postigla je sledećim diskom „21“. Rezultati govore sami za sebe. 19. novembra 2011. godine „21“ je postao album sa najviše downloada u istoriji internet prodaje muzike u Britaniji. Decembra 2011. godine „21“ je proglašen najprodavanijim albumom u 21. veku. Prestigao je „Back to Black“ Amy Whinehouse i došao na 11. mesto najprodavanijih albuma svih vremena u Britaniji.
Na listu uspeha koje je ostvarila ova mlada pevačica dodajemo i ulazak u Ginisovu knjigu rekorda septembra 2011. godine pošto je postala prva žena u istoriji koja je u prvih pet mesta imala dva singla i dva albuma u Britaniji.