rw.jpg»Life Thru a Lens« (1997)

  Po odlasku iz boys grupe Take That, Robbie Williams je počeo da niže uspešne hit singlove: »Old Before«, »Lazy Days« i »South of Border«. Oni su se našli i na njegovom debi disku »Life Thru a Lens«. Pojačan mega hitovima »Angels« i »Let me Entertain You« disk je očekivano došao na vrh britanske top liste.

»I've Been Expecting You« (1998)
Podjednako uspešan bio je i sledeći CD sa koga se izdvojio hit »Millenium« urađen na osnovi Džems Bond teme »You Only Live Twice«.

»Sing When You're Winning« (2000)
Robbie Williams i njegov saradnik Guy Chambers su na ovom disku promenili zvuk. Držeći se i dalje tradicionalnog britanskog pop rocka, pesme su obogatili zvukom za igru. Ploču su obeležile »Rock DJ« i duet sa Kylie Minogue u pesmi »Kid«.

»Swing When You're Winning« (2001)
Na ovom disku Robbie Williams je obradio neke od klasika swinga ali i tema iz poznatih mjuzikla. Posvetio ga je Frenku Sinatri, Dinu Martinu i Semiju Dejvisu, a na repertoaru su mu bile: »Somethin Stupid« (duet sa Nicole Kidman), »I Will Talk And Hollywood Will Listen«, »Mack The Knife«, »Mr Bojangles«, »Hings« i druge.

»Escapology« (2003)
Tandem Williams/Chambers je proveren i nema razloga da se menja. Rezultat je »Escapology« još jedan disk  koji je oborio rekorde.


»Live at Knebworth« (2003)
Povodom izlaska diska »Escapology« Williams je u leto 2003. godine održao evropsku turneju na kojoj ga je videlo preko milion ljudi. Tri koncerta koje je početkom avgusta 2003. godine održao u Knebworth parku su snimljena i najefektniji momenti su na ovom disku.

„Greatest hits“ (EMI / Dallas Records 2004)
CD „Greatest hits“ Robbie Williamsa nudi izbor njegovih hitova „Millennium“, „Rock DJ“, „Kids“, „Come undone“ i druge. Disk sadrži i dve nove pesme „Radio“ i „Misunderstood“.


»Intensive Care« (2005)
Disk o kome dovoljno govore pesme: “Ghosts”, “Spread Your Wings”, “Sin sin sin”, “Please Don’t Die” i drugi.

„Rudebox” (2006)
Ovaj CD nudi mešavinu stilova sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina i, ma kako to zvučalo neverovatno, sa uspehom je pomirio različite muzičke tradicije. Koristeći disco, funk, electro, pop i hip hop predstavio se u sasvim novom izdanju. Zanimljivo je da je pesmu “She’s Madonna” (produkcija PET SHOP BOYS), posvetio MADONNI, a snimio je i obradu ‘Bongo Bong’’  Manu Čaoa. Na prvom singlu “Rudebox” je pozajmio melodiju od reggae legendi Slaja Danbara i Robi Šekspira. Na novom disku inspiraciju je tražio u radovima THE HUMAN LEAGUE, MY ROBOT FRIEND, Luisu Tejloru i Stefanu Dafijju. Za mekani soul zvuk diska zaslužni su producenti Mark Robson i Džeremi Vitli i gitarista Džeri Mihan. Na snimanju su gostovali PET SHOP BOYS, KING OF AMBIENT AKA WILLIAM ORBIT, FELLOW STOKE NATIVE, DANNY SPENCER i KEVIN ADREWS AKA SOUL MEKANIK, DAVE  “JOEY NEGRO “ LEE, LILI ALEN i drugi.

Baneri