norah_jones.jpgNorah Jones, talentovana pevačica, kompozitor i pijanistkinja je svet osvojila osobenim stilom, nežnim melodijama i zavodljivim glasom. Iako se relativno skoro pojavila na sceni, osvojila je niz Grammy nagrada i prodala milione diskova. CD “Not Too Late” je njen treći disk za izdavačku kuću Blue Note Records.
“Rado izvodim pesme drugih autora, ali ipak ih ne osećam tako snažno kao one koje sam sama napisala. Stvar je u tome da je intenzitet osećanja najjači kada su oni moji.”

„Not Too Late“ predstavlja njenu suverenu emotivnu zrelost koju je na pravi način producirao Lee Alexander, basista u njenom pratećem bendu. Pesme sa njene prethodne dve ploče su među prvima koje je komponovala. „Kada ih danas slušam, čine mi se nekako osnovne. Nove pesme nose moj pečat, kompleksnije su, predstavljaju nadgradnju prethodnih.. Neke od novih su cinične,ali imaju trunčicu nade. Zato sam album nazvala “Not Too Late”. Već to je  pozitivna poruka.”
Nora je snimanje albuma „Not Too Late“ opisala kao „opuštajuće, zabavno i prijatno“, budući da je veći deo posla urađen u Aleksandrovom privatnom studiju.
„Ova ploča je urađena drugačije od ranijih. Za prve dve smo iznajmili studio, pa nam je vreme bilo ograničeno. Sada nije bilo nikakvih pritisaka, niti vremenskog roka. Izdavačka kuća se oko toga nije mešala, snimanje albuma smo tretirali kao zabavu i čekali da vidimo šta će od svega ispasti. Tokom turneje 2005. godine Nora je ponela akustičnu gitaru na kojoj je komponovala većinu novih pesama, uključujući "Until the End", a ona je nastala jednog kišnog dana na ostrvu u Južnom Pacifiku.
Gitara je jednostavna i kao prtljag lakša od klavira“, smeje se Nora. Tako je šest pesama s albuma “Not Too Late” nastalo na turneji, ali su, kao i ostale, epilog dobile kod kuće.
Kakvu ulogu na njenoj novoj ploči ima klavir?
“Klavir se baš čuje u konačnom miksu, mada nisam htela da ima ulogu vodećeg ritmičnog instrumenta. A na ploči sam odsvirala sve gitare. Električnu u pesmi “Broken” I akustičnu na “Wake Me Up”. Ove pesme definitivno više izražavaju moju ličnost nego one ranije, jednostavno zato jer sam ih ja i napisala. Sve koje sam do sada snimila na prethodnim albumima, iz ove pozicije izgledaju mi kao neki temelj, dok su ove više po mojoj meri“, tvrdi Norah.
 
Osim standardnog Norinog benda u kome su i dalje osim Lee Alexandera, gitarista Adam Levy, pevačica Daru Oda i bubnjar Andy Borger, na albumu učestvuju gosti: M. Ward, Richard Julian, Jesse Harris i čelista Jeff Ziegler iz Kronos Quarteta.
 
'Jako sam ponosna na ovaj album. Svakako su za to zaslužni moji prijatelji koji su svirali sa mnom. Bez obzira na njihov doprinos, ovu ploču smatram vrlo ličnom i mislim da sam njom pokazala koliko sam sazrela“, dodaje Norah Jones.
 
13 novih pesama (uključujući singlove 'Thinkin about you' i 'Sinking Soon') su novi korak u artističkoj evoluciji Norah Jones. I dalje na finoj granici između jazza, popa, countryja i rhythm & bluesa, Norah je ponovo dokazala da joj je mesto na vrhu.
Nora je debitovala 2002. godine pločom “Come Away With Me”. Tada niko nije mogao da predvidi kako će lepotica kojoj su bile samo dvadeset dve godine, svojom svežom muzikom tako lako stići na vrh i prodati (samo u Americi) deset miliona diskova. A tiraž tog izdanja je u svetu premašio dvadeset miliona prodatih primeraka. Dve godine kasnije je izdala drugi album “Feels Like Home”, koji je ponovo naišao na odličan prijem kod publike i kritike i dostigao tiraž od četrnaest miliona. Oba albuma je producirao majstor analogne tehnike Arif Mardin.


„Live in New Orleans“ DVD (2003.)

  U trajanju od 67 minuta ovaj DVD nudi snimak klupskog nastupa koji su Norah Jones i njen sastav održali u „House of Blues“ u Nju Orleansu 24. avgusta 2002. godine.

„Norah Jones and the Handsome band live in 2004“ DVD (2004.)

Izbor snimaka sa turneje koju je Norah Jones održala 2004. godine osnovica je ovog DVD izdanja. Na tim koncertima su joj se kao gosti pridružili Doli Parton (Dolly Parton), Džilian Velč (Gillian Welch), Dejvid Roulings (David Rawlings), Ričard Džulijan (Richard Julian) i Kevin Brejt (Kevin Breit). Kao bonus na DVD izdanju je mini dokumentarac o njenom Handsome bendu koji čine četvorica ružnjikavih muškaraca i izbor spotova sa njenih albuma. Kvalitetu ovog izdanja doprinosi 5.1 dolby digital surround zvuk.

„The Little Willies“ CD (2006.)
  Ad hoc sastav pod imenom The Little Willies je okupila Norah Jones i snimila istoimeni disk. Uz nju grupu su činili. Lee Alexander (bas), Jim Campilongo (gitara), Richard Julian (gitara, vokal), Dan Rieser (bubnjevi), Jon Dryden (klavijature), a za prateće vokale su bili zaduženi The Ordinaires.  Pored pesama koje su sami napisali, na disku su i obrade od kojih se izdvajaju „Best Of All Possible Worlds“ (Kris Kristofferson), „I Gotta Get Drunk“ (Willie Nelson), „Love Me“ (Leiber / Stoller) i druge.