eni.jpgČetiri devojke iz Rijeke, Elena, Nikolina, Ivona i Iva su započele karijeru kao tinejdžerke u grupi Putokazi gde su stekle muzičko, pevačko i scensko iskustvo. Posle pobede na teen festivalu «Modri biser Rovinja» odlučile su da pokrenu samostalnu karijeru a naziv E.N.I. je nastao po inicijalima njihovih imena.

 
Uz podršku etabliranih kompozitora i tekstopisaca debitovale su na albumu «Putokazi predstavljaju: E.N.I. i Vivien Galetta» (1996.). Urbanim pop stilom i osmišljenim scenskim nastupom, ali pre svega atraktivnim imageom, E.N.I. su preko noći osvojile medije. Godine 1997. u Dablinu su predstavljale Hrvatsku na festivalu Eurosong i objavile disk «Probudi me». Za njim je usledio CD «Saten» (1998.) i nastupi na Zadarfestu, Arenafestu i festivalu u Splitu za koje su dobile nagrade za scenski nastup i najbolju interpretaciju. Tokom karijere sarađivale su sa cenjenim muzičarima kao što su Neno Belan i članovi sastava En Face i Let 3.
  CD «Da Capo» (u prevodu sa italijanskog - od početka) je Dallas Records objavio 2003. godine i na njemu je izbor deset obrada hitova nastalih na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od sredine šezdesetih do polovine osamdesetih.
«Dvostruka se simbolika krije iza naziva «Da Capo» - kažu devojke – Na neki način ovaj disk je naš novi početak, povratak na scenu nakon diskografske pauze, a sa druge i novi početak za deset sjajnih pjesama koje smo otele zaboravu».
  Za moderne pop aranžmane i produkciju ovih pesama pobrinuli su se Iztok Turk (ex Videosex) i Jani Hace (Siddartha). Kao gosti na snimanju pomogli su veteran Oliver Dragojević, Neno Belan, hip hop zvezda El Bahatte, članovi grupe Let 3, a u novoj verziji pesme «Sama» sastava Cacadou Look, sviračku podršku su pružili bivši članovi grupe Laufer, gitarista Vlado Simčić Vava i bubnjar Alen Tibljaš. «Da Capo» nudi osvežene verzije hita Idola «Retko te viđam sa devojkama», «Samo jednom se ljubi» iz repertoara Ive Robića, «Ne žuri djevojčice» Olivera Dragojevića, «Orion» stari biser slovenačke zabavne muzike koji su svojevremeno obradili i Videosex. Ove obrade se žanrovski kreću od reaggea, disco ritmova, hip hopa, r&b-a, housea i rocka a disk nudi i bonuse, slovenačku verziju pesme «Ti si moja roža» i remix teme «Večeras» koju je svojevremeno pod imenom «Stasera che sera» snimila italijanska grupa Matia Bazar. Treći bonus, «Retko te viđam sa devojkama» remixovao beogradski M.C. Đorđe Miljenović poznatiji kao Sky Wicklah.
Na disku “Oči su ti ocean” (Dallas Records 2007.) sa njima su sarađivali Dejan Orešković, Neno Belan, Zoran Predin, Dejan Radičević, Svadbas, Ivan Bajsar i Vava. Devojke se prvi put pojavljuju kao autorke nekoliko pesama. Rezultat je snažna, iskrena i pozitivna pop ploča.


Baneri