Zlatan Stipišić Gibonni je objavio ekskluzivan dupli album samo za teritoriju Srbije. Izdanje sadrži album “20th Century Man” sa novim pesmama na engleskom. Dodat je i “Live” album sa dvanaest hitova snimljenih na koncertima tokom “Mirakul” turneje 2003. godine (Zagreb) i “Toleranca” turneje tokom 2010. i 2011. godine (Pula, Zagreb, Novi Sad). Te verzije nisu ranije objavljivane i dostupne su samo u okviru ovog izdanja. U koncertnom izboru poznatih tema su “Divji cvit”, “Mirakul”, “Toleranca” ali i obrada tradicionala “Amazing Grace”.


 Materijal za “20th Century Man” Gibonni je snimao tokom 2012. godine u londonskom Abbey Road studiju i pre svega je namenjen evropskom tržištu. Na albumu su uz osam novih numera i dve osvežene verzije pesama sa poslednjeg albuma “Toleranca”.  Po licenci Dallas Records album su objavili Terra Divina, zastupnik i distributer najboljih istarskih vina u Srbiji, i regionalni MTV. A povodom izdanja Gibonni je izjavio:
  „Evo da vam za početak kažem par riječi o sebi: što je čovjek stariji to bi trebalo da bude pametniji, pa ako se već jednostruki albumi teško prodaju zašto smo onda uradili dupli? Zašto? Zato što sam pronašao Baneta iz Terra Divine i ove krasne omladince u četrdesetima iz MTV-ja koji odolevaju godinama i zdravoj pameti! Uvek pravim album baš takav kakvog bi ga ja rado našao u prodavnici i to je jedino pravilo kog se držim! Hvala mojoj publici na familijarnom odnosu, da nema vas svirao bih ja sam sebi kod kuće. Vidimo se 25. oktobra u Areni u Beogradu, daćemo sve od sebe da to bude veče za dugo sjećanje. Puno zdravlja, sreće i veće plate želi vam Gibo!“
Album je producirao Andy Wright, koji je radio sa izvođačima kao što su Simply Red, Massive Attack, Annie Lenox i Eurythmics, Luciano Pavarotti, Natalie Imbruglia, Gianna Nannini, Bon Jovi, Sinead O'Connor i drugima. Andy Wright je tražio da se na albumu čuju zvuci koncertnog klavira koji je u Abbey Road studiju koristio Paul McCartney dok su The Beatles snimali “Lady Madonna” i “Let It Be”. Mastering je uradio Tony Cousins koji je potpisao albume Petera Gabriela i Adele, a naslovnu stranu je snimio Danny Clifford koji je od 1978. godine zvanični fotograf  Boba Dylana.
  Kao favoriti sa diska se ističu “Ain't Bad Enough For R'n'R”, “20th Century Man”, “Kids In Uniform”, “Hey Crow”, balade “Hide The Mirror” i “Broken Finger”.

Videospot “Broken Finger”


“20th Century Man” je objavljen u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Austriji, Italiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, a uskoro će se pojavi i u ostalom delu Evrope. Promocija albuma je bila dobar povod da se Gibonni predstavi publici u Beču, Pragu (na najvećem trgu Vaclavske Namjesti) i Berlinu. Koncert na berlinskom trgu Alter Postbanhoff je kulminirao kada je Gibo, uz pratnju benda, završio u publici sa akustičnim setom pesama.

Baneri