Skačem visoko je prvi singl sa četvrtog albuma Šinobusa, Nebo od skaja, objavljenog za regionalnu izdavačku kuću Dallas Records. Video je realizovao Miloš Pušić, autor svih dosadašnjih spotova Šinobusa i reditelj nagrađivanog filma Odumiranje iz 2013. godine {http://www.altertise.com}. Dečak u spotu je Uroš Marjanović. Tekst i muziku je napisao Milan Korać.


„Miloš je ovaj spot uradio drugačije od predhodnih. Prvi put se ne pojavljuje niko iz benda, spot je sporiji, s manje kadrova. Akcenat je na atmosferi, fotografija je specifična, pa meni izgleda više filmski, nego ostali naši spotovi. Glavni i jedini junak spota je mali Uroš, koji, iako prvi put u glavnoj ulozi, samouvereno prolazi kroz scene i priča priču koju će svaki gledalac doživeti na svoj način. Iz drugog ugla sve je drugačije. Zanimljivo je da se Uroš nedavno pojavio u još jednom spotu jednog poznatog srpskog benda.”
Šinobusi kreću na slovenačku turneju gde će u četiri grada promovisati album „Nebo od skaja”, a potom polaze put Švajcarske. Za 1.maj će održati besplatan koncert na Štrandu, koji će uživo biti prenošen na talasima Radija Novi Sad od 12:00 do 12:45. Jedanaestog jula će nastupiti na Internacionalnom moto-susretu u Temerinu, pre Partibrejkersa.
17.04.2014. Lokal Patriot, Novo Mesto /SLO/
18.04.2014. Zlati Zob, Ljubljana /SLO/
19.04.2014. Figa Rock Bar, Koper /SLO/
20.04.2014. Hangar Bar, Izola /SLO/
25.04.2014. Provitreff, Zurich /CH/
01.05.2014. Štrand glavni plato, Novi Sad
11.07.2014. Vašarište, Temerin

Više informacija o albumu na www.sinobusi.com

Skačem visoko

Sve teže dolaze sni
U glavi ludilo vri
I noć je kao dan, brigom okupan
Kad vrišti tišina, tražim mir

Sve više ljudi su zli
Ne mogu to podneti
Svet je postao vreo kotao
Kad vrišti tišina, tražim mir

Ne mogu da osetim
I ka tebi poletim
Svaki novi dan
Je po šavu pocepan

Ronim duboko,
Skačem visoko
Da nađem spas

 

Link za spot

Baneri