Dallas Records predstavlja:

“Ima dana” Jimi & The Garage Band

  Gitarista i pevač Saša Jimi Kesić je započeo karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mestima pokojne države, a najveći  uspeh su doživeli 1987. godine, kao finalisti festivala “Omladina” u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao da sa Stigmatom nastavi tamo gde su Tužne uši stale, ali ta priča uprkos “zanimljivom sadržaju” zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala.

IMA DANA spot with lyrics HD1080 FINAL.mpg


  Razne životne i emocionalne nevere su na neko vreme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije U međuvremenu je “lipi splitski zrak” zamenio “vazduhom srpske metropole” što je rezultiralo novim valovima muzičke strasti. Pre par godina to je prepoznao legendarni splitski punker Marinko Biškić i pozvao ga kao gitaristu u kultni band Narodno blago s kojim je snimio debi disk “Fon Biskich & Narodno blago” (Menart 2009.). Rad sa Fon Biskichem nije do kraja zadovoljio Jimijev muzički apetit, pa se pre godinu dana odlučio da započne sa samostalnim autorskim radom.
 Pesme koje je napisao su stilski vrlo različite i prikazuje sve faze kroz koje je prolazio. Sveže životne strasti, nova sreća pronađena u Beogradu, ispresecane nostalgijom i ponekim razočarenjem prošlih vremena vodilje su ovog iskrenog i zanimljivog projekta.
Pod etiketom Dallas Records Jimi predstavlja single “IMA DANA”, a u pripremi za album je još petnaestak pesama koje je odsvirao, aranžirao i izmiksao u “Garage Band” studiju. Jimi je autor muzike i dela tekstova. Ostale tekstove napisali su oni koji dobro poznaju njegov senzibilitet: supruga Maja Martinić, Boris Hrepić Hrepa (Davorin i Bogovići) i Dinko Fazinić (s kojim je osnovao Tužne uši). Gostujući pevači su Boris Hrepić Hrepa i splitski gitarista Nikola Radman, a za mastering je zaslužan Leo Anđelković.

Baneri