Displaying image001.jpgNovi album „Demo tapes“ dueta Denis&Denis donosi stare snimke nastale tokom 1982. i 1983. godine.

Album najavljuje singl „Gluhi telefoni“ Davora Tolje i Nikke Car.

Iako su nastale u kućnim uslovima, na dva kasetofona i sa malim mono mikserom, pesme donose njihov prepoznatljiv zvuk. Posle studijskih albuma „Čuvaj se!“ (1984.), „Ja sam lažljiva“(1985.), „Budi tu“ (1988.) i „Restart" (2013.), stiže i sirovi „DEMO TAPES“. Ti snimci su sačuvani i presnimljeni sa audio kasete stare preko trideset godina. „DEMO TAPES“ nije običan CD, pre je to stara požutela fotografija, izgubljeni i najzad pronađen dokument koji svedoči o nastanku uspešne muzičke priče.

„Ove snimke nemaju, u današnjim okvirima, nikakvu tehničku ili producentsku vrijednost.

Ove snimke su pred Vama zato da čujete pjesmu, njezino nastajanje i neizbrušen zvuk, a ne tehničke mogućnosti i manipulacije glazbenog producenta. Ove snimke žele Vam ispričati jednu toplu priču iz vremena naivnosti, iskrene emocije i potpune predanosti glazbi. Ovo su demo snimke temeljem kojih su Denis & Denis dobili prvi diskografski ugovor. Snimljene su u maloj sobi na četvrtom katu nebodera u Rijeci, sobi prepunoj ideja, nadarenosti i ljubavi prema glazbi. I zato ih nemojte suditi po tehničkoj kvaliteti“ poručuju članovi Denis&Denis.

Zanimljivo je i da su prateće vokale u pesmama „Doba noćnih kiša“ i „Tek je 7 sati“ otpevali Prlja (Let 3) i Edi Kraljić.


 

Denis&Denis su sa radom počeli 1982. godine, kada su se udružili kreativni vođa benda i pevač Davor Tolja i pevačica Marina Perazić. Već prvim albumom „Čuvaj se!“ su izazvali pažnju medija i publike širom Jugoslavije. Udarna pesma je bila "Program tvog kompjutera" i postala je himna osamdesetih godina prošlog veka. Album je u časopisu "Rock" proglašen po mišljenju kritike i publike najboljim u 1984. godini.

 

Godinu dana kasnije su albumom „Ja sam lažljiva“ i pesmama "Voli me još ovu noć" i "Soba 23" postigli još veću popularnost. U spotu

kojem se uz Marinu Perazić pojavljuje i Edi Kraljić, koji je mijenjao Tolju dok je ovaj bio na odsluženju vojnoga roka.

Godine 1986. Marina je napustila grupu, a Davor Tolja i Edi Kraljić su nastavili kao Denis&Denis.


Dve godine kasnije su objavili album „Budi tu“. Krajem iste godine su prestali sa radom.

Pauza je trajala do 2013. godine, kada su Denis&Denis sa novom pevačicom Ruby Montanari Knez izdali album 'Restart'.

 

Denis&Denis  su ponovno udružili snage iz svog najplodnijeg perioda na albumu „DEMO TAPES“. Marina Perazić i Davor Tolja donose dašak nostalgije i pozitivne vibracije.       SINGL „GLUHI TELEFONI“ POSLUŠAJTE NA DALLASOVOM KANALU: https://www.youtube.com/watch?v=o3qyEtX9vx4                                                     Svirali i snimali: Marina Perazić - vokal Davor Tolja
 
 

Baneri